• Regulamin przedszkola

• REGULAMIN DLA RODZICÓW

1. PRZEDSZKOLEJEST CZYNNE PRZEZ 5 DNI W TYGODNIU W GODZINACH:  7:00 – 17:00.
          2. DZIECI PRZYPROWADZIĆ NALEŻY DO PRZEDSZKOLA  DZIECI DO GODZINY 8:00, A W UZASADNIONYCH PRZYPADKACH NAJPÓŹNIEJ DO GODZINY 8:30.
          3. RODZICE PRZYPROWADZAJĄ I ODBIERAJĄ DZIECI OSOBIŚCIE. NIE WYDAJE  SIĘ DZIECI NIEPEŁNOLETNIEMU RODZEŃSTWU ORAZ OSOBOM NIEUPOWAŻNIONYM.
          4. RODZICE ODDAJĄ DZIECI OSOBIE DYŻURUJĄCEJ W KORYTARZU I NIE WCHODZĄ DO SALI.
          5. NAUCZYCIELKI UDZIELAJĄ INFORMACJI W WYZNACZONYCH DNIACH  I GODZINACH.
          6. KAŻDE DZIECKO POWINNO POSIADAĆ PAPUCIE ORAZ PODPISANĄ SZCZOTECZKĘ DO ZĘBÓW I KUBEK.
          7. PERSONEL NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA RZECZY PRZYNIESIONE PRZEZ DZIECI (NP.: ZABAWKI; SŁODYCZE).
          8. DO 10-GO KAŻDEGO MIESIĄCA NALEŻY UIŚCIĆ OPŁATĘ ZA PRZEDSZKOLE.
          9. RODZICE MOGĄ ZREZYGNOWAĆ/ZMIENIĆ DEKLARACJĘ WARUNKÓW POBYTU DZIECKA W PRZEDSZKOLU Z ZACHOWANIEM MIESIĘCZNEGO OKRESU WYPOWIEDZENIA.
          10. UBIÓR DZIECKA POWINIEN BYĆ DOSTOSOWANY DO POTRZEB DZIECKA I MOŻLIWOŚCI ROZWOJOWYCH (MOŻE ULEC ZABRUDZENIU), NIE ZAGRAŻAĆ BEZPIECZEŃSTWU (SZELKI, AGRAFKI).
          11. NIE MOŻNA PRZYPROWADZAĆ DO PRZEDSZKOLA DZIECI CHORYCH, NIE PODAJEMY LEKARSTW.
          12. DZIECI MŁODSZE NALEŻY ZAOPATRZYĆ W DODATKOWĄ BIELIZNĘ.
          13. RODZICE ZOBOWIĄZANI SĄ POWIADOMIĆ O DŁUŻSZEJ NIEOBECNOŚCI DZIECKA W PRZEDSZKOLU.
          14. Z OGRODU PRZEDSZKOLNEGO NALEŻY KORZYSTAĆ ZGODNIE  Z REGULAMINEM OGRODU.
          15. PROSIMY NIE PRZYPROWADZAĆ NA ZEBRANIA I ZAJĘCIA OTWARTE MŁODSZEGO RODZEŃSTWA.
    • Kontakty

• Miejskie Przedszkole nr 92 im. Wandy Chotomskiej w Katowicach
      • 32 - 251 - 63 - 60
      • 40 - 521 Katowice ul. Kormoranów 22 Poland